Rusya Vatandaşları için Türkiye’de şirket kurulması

Rusya Vatandaşları için Türkiye’de şirket kurulması

создания компании в Турции для граждан России

Her geçen gün Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcılar şirket kurmak için çeşitli vasıtalar ile değişik aracılara başvurdukları görülmektedir.

Türkiye’de ise şirket kuruluşları ve muhasebe hizmetleri Mali Müşavirler tarafından verilmektedir.

Son dönemde komşularımızdan Rusya Vatandaşları tarafından da yatırım için ülkemize geldikleri gözlenmektedir.

Bu kapsamda ülkemizde yatırımda bulunmak isteyen İran Vatandaşlarına herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan şirket kurmak için aşağıdaki bilgilere yer verilmiş olup, şirketimiz tarafından yabancı yatırımcılara her türlü yabancı sermayeli şirket kuruluş hizmeti verilmektedir.

Ayrıca Türkiye’de şirket kuruluşuna ilişkin İran Konsolosluğu’ndan da İran vatandaşları tarafından ülkemizdeki ticarete ilişkin bilgiler temin edilebilir.

Burada yatırımcının kuracağı şirketin büyüklüğü hem ülkemiz açısından hem de Göç idaresi açısından da değerlendirileceği unutulmamalıdır.

Ayrıca yabancı yatırımcı kapsamında kurulan şirket kuruluşunun Hazine müsteşarlığı bildirimlerinin de yerine getirilmesi gerekmektedir.

Lütfen şirket kuruluşu için iletişim bilgilerinden müşavirliğimize başvuru yapınız.

Aşağıda Yabancıların ikamet çalışma ve yatırım işlemlerinde ihtiyaç duyacağı birkaç bilgilendirme linki verilmiştir.

 

  • 29/08/2003 tarihli “Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği”ni indirmek için tıklayınız.

 

  • 29/08/2003 tarihli “Doğrudan Yabancı Yatırımlarda Yabancı Uyruklu Personel İstihdamı Hakkinda Yönetmelik” indirmek için tıklayınız.

 

 

 

 

Aşağıda şirket kuruluşuna ilişkin bilgiler verilmiştir.

Şirket Kuruluşunda Dikkat Edilecek Hususlar

Bu yazımızda ticari hayatın başlangıcı ve ilk adımı olan şirket kuruluşu  aşamalarını irdeleyerek, bu aşamalarda dikkat edilmesi gereken hususları sizinle paylaşmaya çalışacağız.

1-) Şirket kuruluşu Mali Müşavir seçimi ile başlar. Eğer bir şirket kurmaya karar verildi ise bir Mali Müşavirlik ofisi ile görüşmeli ve işlemlerinizin sizin adınıza yapılması ve takip edilmesi konusunda anlaşmalısınız.

2-) Şirket için gerekli bilgilerin belirlenmesidir. Bu aşamada şirketin kuruluşu için TTK tarafından asgari şartlar çerçevesinde gerekli bilgiler temin edilmelidir. Bu bilgiler temin edilirken de kurulacak şirketin sektör, faaliyet konusu, hedeflenen yatırım miktarı, ortak vs. gibi düzenlemeler bu aşamada şekillenmelidir.

Share this post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir